Ondersteuning bij stoppen met roken

Heeft u besloten te stoppen met roken, dan kan acupunctuur daar een goede ondersteuning bij bieden. Hierbij wordt (indien mogelijk) u, op 3 dagen binnen 10 dagen, vrijwel pijnloos behandeld met acupunctuur. Daarbij zet ik naaldjes in het oor, in het polsgebied, op de voet en op het bovenbeen.

Eetlust

Het komt vaak voor dat men tijdens het stoppen met roken een enorme eetlust krijgt. Omdat het lichaam zich hersteld, is er veel meer energie nodig. Gebruik hiervoor vooral vers fruit eventueel aangevuld met vitamine C suppletie. Hierdoor wordt het aankomen in toom gehouden.

Er zijn drie redenen waarom mensen aankomen wanneer ze stoppen met roken;

1. Nicotine is een stimulant, wat betekent dat het de stofwisseling versnelt en ervoor zorgt dat er meer calorie├źn verbrand worden.
2. Wanneer de mond niet meer die weldaad krijgt die het gewend was, zoeken veel mensen hun genoegdoening in eten i.p.v roken.
3. Roken zorgt voor minder eetlust. Na het stoppen met roken wordt de eetlust weer groter.

Wat kun je doen om overgewicht binnen de perken te houden?

Probeer niet gelijktijdig met het stoppen met roken ook je dieet te veranderen. Dit betekent teveel stress voor het lichaam waardoor de kans op een terugval groter wordt. Gebruik geen laag calorie├źn dieet omdat je het zult bezuren op de lange termijn. De stofwisseling wordt langzamer en men komt meer aan wanneer men stopt met het dieet.

Geen paniek als je merkt dat je de hele tijd tussendoortjes wilt nemen. Deze drang zal na enkele weken verdwijnen. Vermijd voedsel met hoge percentages suiker en/of vet (chocola, cake etc). Bij voorkeur fruit en groenten, normale hoeveelheden eiwitten (vlees, vis, ei, noten, zuivel), weinig koolhydraten (pasta, aardappelen, brood).