Onvruchtbaarheid

De kansen om zwanger te worden, een makkelijke zwangerschap te doorlopen en vlot te bevallen worden veel groter wanneer behandeld wordt met Chinese geneeskunde.
Een groot voordeel hierbij is dat de Chinese geneeskunde natuurlijke behandelingen kent die geen bijverschijnselen hebben mits professioneel uitgevoerd.

D.m.v. de behandeling wordt een basis gelegd die ervoor te zorgt dat de vrouw en/of man een gezonder lichaam krijgt. Voor de onvruchtbare vrouw geldt met name een gezonde(re) menstruatie.

Een gezonde menstruatiecyclus betekent:
– een menstruatiecyclus van liefst 28 dagen
– eerste menstruatiedag rond nieuwe maan
– vloeien vanaf de eerste menstruatiedag zonder aanloopdag
– vloeien van helder rood bloed zonder klonters gedurende ongeveer 3 dagen
– geen bloedingen tussendoor
– geen of nauwelijks PMS verschijnselen
– geen klachten die beïnvloedt worden door hormoonschommelingen b.v. acne of pijn

Onderdelen van de behandeling zijn;
– acupunctuur
– en/ of Chinese kruiden
– en/of dieetaanpassingen

Meestal worden 6-10 behandelingen 1x per week gegeven met acupunctuur. Daarna volgen behandelingen 1 x per 14 dagen of 4 weken. Totale behandelingsduur is gemiddeld 4 tot 5 maanden.

De totale behandelingsduur is niet alleen bedoeld om, ondanks alles,  zwanger te worden maar ook om de moeder een gezonde basis te geven zodat een gezonde zwangerschap en een gezond kind geboren kan worden.

Hoe minder medicijnen (hormoonpreparaten) zijn gebruikt  en ingrepen zijn gedaan (IVF, IUI etc.) hoe groter de kans dat na behandeling de vrouw zwanger zal raken.

Het is voor het starten van de behandeling van belang vast te stellen of het probleem van niet zwanger kunnen worden ligt aan de vrouw en/of aan de man. Het zaad van de man kan in het ziekenhuis getest worden op kwaliteit en kwantiteit. Ook voor de man bestaan mogelijkheden om afwijkingen aan het zaad te beïnvloeden via acupunctuur en/of Chinese kruiden.